بالا بردن سرعت سیستم با هارد ssd یک امر بسیار مهم است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی یکی از ابزارهایی که برای یک انسان ضروری است وجود یک سیستم کامپیوتر می باشد. نسبت به موقعیت شغلی هر کس زمانی در روز صرف کارکردن با کامپیتر می شود. در ابتدا شاید برای همه پیش آمده باشد که با سرعت بالای کامپیوتر ها مواجه شده باشند ، و کار های آن ها در ابتدا در کم ترین زمان به اتمام می رسد.
ولی با گذشت مدتی این سرعت به مرور کند و کند تر می شود ، به طوری که برای انجام دادن یک کار معمولی کاربر باید زمان زیادی را پای یک سیستم بشیند. این مسئله یکی از دقدقه های مهم در دنیای امروز به حساب می آید ولی خوشبختانه راه های زیادی برای افزایش سرعت سیستم وجود دارد. اگر می خواهید بدانید که چطوری می توانید سرعت سیستم را افزایش دهید فقط کافیه این نوشته را تا انتها دنبال کنید تا متوجه شوید .
همانطور که بالاتر به آن اشاره کردم راه های زیادی برای افزایش سرعت سیستم است که یکی از آن ها افزایش سرعت سیستم با هارد ssd است . Ssd مخفف کلمه solid state drive است که یک مدل مشابه حافظه های کار شده در تلفن های همراه است.یکی از دلایلی که در ابتدا از این نوع هارد ها در تلفن همراه استفاده شد این بود که ، حجم و انرژی کمتری نسبت به هارد درایو ها صرف می کرد.
همچنین سرعت هارد های ssd در خواندن و نوشتن اطلاعات باعث شد استفاده از آن در سیستم های کامپیوتری رواج پیدا کند . وظیفه هارد ssd زیاد فرقی با هارد دیسک های قدیمی ندارد ، ذخیره سازی اطلاعات یک سیستم که به نوعی انجام می شود که حتی با قطع شدن برق نیز از بین نخواهد رفت .برخی نرم افزار ها وجود دارند مانند مروگر ها یا برنامه های office که بعد از باز و بسته شدن برنامه اطلاعاتی را در قسمتی از رم ذخیره می کند .
همین موضوع باعث می شود زمانی که دوباره سیستم را روشن کردید ، کامپیوتر با سرعت بیشتری اجرا شود و زمان کمتری صرف فراخوانی اطلاعات از هارد شود . البته یک نکته رو هم باید بگم که سرعت اجرا شدن برنامه ها بستگی به نوع سخت افزار های جانبی دیگر سیستم نیز دارد .هارد ssd با نوع قدیمی خود یعنی هارد درایو یک تفاوت مهم دارد که در بالا به آن اشاره کردیم ولی این دو سخت افزار ذخیره ساز اطلاعت تفاوت های دیگری هم دارند که شامل :
نکته : هارد دیسک های قدیمی اطلاعات را به صورت مکانیکی ذخیره می کردند ولی در هارد های ssd ذخیره اطلاعات به صورت الکترونیکی انجام می شود .
زمانی که شما هارد ssd را جایگزین هارد درایو های قدیمی می کنید به وضوح می توانید بالاتر رفتن سرعت سیستم را مشاهده کنید .این روش تعویض هارد برای کسانی که سیستم قدیمی تری دارند بیشتر توصیه می شود .
نکته : ” فرض کنید قبل از اینکه هارد ssd را نصب کنید تایمی که برای بالا آمدن ویندوز صبر می کردید 1 دقیقه بود ولی بعد از تعویض و نصب هارد ssd این سرعت به کمتر از 20 ثانیه کاهش پیدا می کند “
هارد درایو ها در بهترین حالت خودشان سرعت پایین تری نسبت به ssd ها دارند ، و هر چقدر بیشتر از این نوع هارد کار بکشید سرعت آن زودتر و بیشتر افت می کند و همین موضوع یکی از دلایل کندی سیستم شما می باشد .زمانی که از ssd استفاده می کنید ، بالا رفتن سرعت را در ابتدای کار یعنی در بالا آمدن ویندوز می توانید مشاهده کنید .
به صورت استاندارد هارد های ssd 10 تا 13 ثانیه و در هارد درایوها 30 تا 40 ثانیه سرعت بالا آمدن ویندوز می باشد .حالا فرض کنید که می خواهید یک نرم افزار را در سیستم باز کنید یا یک فایل را در ویندوز خود آپلود کنید .
این نوع اطلاعات باید از حافظه مرکزی و اصلی دستگاه خوانده شود ، و خوشبختانه در هارد ssd این اطلاعات با سرعت بالاتری نوشته و خوانده می شود . و خروجی ها به سرعت باز و ذخیره می شوند و عملکرد سیستم شما را بهبود می بخشد . البته تفاوت این دو نوع هارد یعنی ssd و هارد درایو در خروجی گرفتن از دیتا های بزرگ است .
افزایش طول عمر حافظه :
در مقایسه با هارد درایوها حافظه ssd ها 3 برابر بیشتر از هارد دیسک های قدیمی است . البته این بستگی به نوعی که شما استفاده می کنید هم دارد و باید به صورت استاندارد مورد مصرف قرار بگیرد .
همانطور که بالاتر اشاره کردم ، هارد های ssd به دلیل نداشتن قطعه متحرک مکانیکی در صورت وارد شدن ضربه به آن ها آسیبی نخواهند دید .
ولی اگر وسط هارد درایو را فشار دهید صفحه شیشه ای موجود در داخل آن می شکند و دیگر نمی توانید از آن هارد استفاده کنید .
شاید برایتان پیش آمده باشد که صدای فکر کردن خود را بشنوید . از آنجایی که عملکرد مغز انسان مانند کامپیوتر است پس صدای تولید شده توسط کامپیتر را می توانیم صدای فکر کردن آن خطاب کنیم .
ممکن است بارها برایتان پیش آمده باشد که به طور همزمان دو برنامه سنگین را باز کنید و در حال استفاده باشید و در همین حین نیاز به یک برنامه بزرگ دیگر نیز باشد .
در این حالت به احتمال خیلی زیاد باید صدای هارد درایو خود را بشنوید . در این جور مواقع نه تنها صدای زیادی تولید می شود بلکه هارد داغ می کند و باعث تولید حرارت می شود .
ولی هارد ssd به این شکل نمی باشد و کاملا برعکس هارد درایو ها کار می کند . در واقع به دلیل نبود قطعه های متحرک این هارد ها صدا و حرارت خیلی کمی از خود تولید می کنند .
همچنین شما با تعویض هارد های سیستم یا لپ تاپ خود باعث می شوید سیستم خنک کننده تمرکز خود را روی پردازنده CPU و چیپ کارت ها بزارد و همین امر باعث بهتر شدن عمکرد این سخت افزار ها می شود و در نتیجه این بهبود سرعت سیستم بالاتر می رود .
اگر از لپ تاپ استفاده می کنید باید بگم هارد ssd انرژی خیلی کمتری نسبت به هارد درایو ها مصرف می کند و همین باعث افزایش طول عمر باطری لپ تاپ شما شود . این دلیل یک مزیت به حساب می آید . فرض کنید در یک سفر هستید یا دارای شغلی هستید که مدام باید جابه جا شوید . یک باطری مناسب باعث می شود شما در طول سفر های خود مشکلی نداشته باشید .
تعویض هارد ها یک فرایند ثابت ولی ساده ای برای سیستم های رومیزی و کامپیوتر داردند ولی در لپ تاپ ها اینگونه نمی باشد .تعویض هارد به این گونه است که هارد درایو را در آورده و در جای آن ssd را جا می گزارید . اما در لپ تاپ ها با توجه به مدل لپ تاپ فرایند تعویض انجام می شود .
پیشنهاد می کنم اگر تخصصی در این زمینه ندارید حتما کار تعویض را به شخصی بسپارید که تجربه لازم را داشته باشد .در برخی لپ تاپ ها شما به راحتی باز کردن دو تا پیچ به هارد دسترسی پیدا می کنید ولی در برخی لپ تاپ ها شما باید قسمت های زیادی را باز کنید تا به هارد برسید .
بعد از دسترسی به هارد ، ssd را جایگزین آن کرده و با توجه به مراحل انجام شده قسمت باز شده را ببندید .البته می توانید از هارد خود به عنوان هارد اکسترنال استفاده کنید فقط کافی است برای هارد خود یک کیس مناسب بسازید یا تهیه کنید .
توجه کنید اگر لپ تاپی دارید که درایو نوری دارد با توجه به سایز و نوع استفاده شده آن می توانید قابی تهیه کنید که باعث می شود جای آن را به یک ورودی هارد تبدیل کنید .در این صورت شما نه تنها هارد ssd را نصب کرده و باعث افزایش سرعت می شوید بلکه هارد درایو خود را نیز حفظ کرده اید .
Ssd ها به دلیل قیمتی بالایی که دارند معمولا از ظرفیت 128 یا 256 گیگ استفاده می شود . این موضوع به این دلیل است که سیستم عامل و نرم افزارها در فضای مشخص شده ssd نصب شوند و از هارد درایو ها معمولا به عنوان ذخیره سازی اطلاعات استفاده شود .قبل از تعویض هارد توجه داشته باشید حتما از فایل های داخل سیستم خود بک اپ بگیرید چون بعد از نصب ssd و تست کردن سرعت سیستم باید کل سیستم عامل را روی حافظه هارد نصب کنید .
به صورت کلی در این مقاله سعی کردم شما را از وجود هارد های ssd آشنا کنم و تنها هدف بنده دادن آگاهی در رابطه با بالا بردن سرعت کامپیوتر از طریق تعویض هارد بوده .
امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید .